sunnuntai 9. lokakuuta 2011

9A Pumpa på svenska

Pumpa på svenska
Valmistelutunti Pumpa på svenska -jumppatuntia varten


1. Katsopa taitavia ruotsalaisnuoria jumppasalissa!
http://www.youtube.com/watch?v=QSgnJXxPCVQ

Ensi viikolla ruotsin tunnille tulee vieras, jonka kanssa jumppaamme ruotsiksi!
Tsekkaa, kolla här: http://svenskanu.fi/programme.php?id=282

2. Ymmärrämmeköhän me ruotsalaista vierastamme? Oletko koskaan ollut urheilutreeneissä, joissa on käytetty ruotsin kieltä? Muistatko jotain sanoja sieltä? Tarvitsemme ehkä sellaisia sanoja kuin olkapäät, lantio, varpaat.. Ja sitten hän varmaankin käskee meitä, joten käskymuodon eli imperatiivin muodostaminen on myös tärkeä taito! Kirjoita muistiin suomeksi ruumiinosia ja muitakin sanoja, joita ruotsinkielisellä jumppatunnilla ehkä tarvitaan!

3. Mene osoitteeseen www.wsoypro.fi, syötä oppilaan avain (saat sen Hannalta) ja mene kohtaan Klick oppilaan verkkotehtävät. Klikkaa sieltä Klick 9 tehtävät ja sieltä text 15 Ingrid har svaret ja sieltä tehtävä Ruumiinosat. Tee kunnes osaat sen virheittä alusta loppuun.

4. Sitten opetellaan imperatiivia eli käskymuotoa. Säännöt löytyvät täältä: http://h27.it.helsinki.fi/spraknat/grammatik/verbit/modaalisuus.php#imperatiivi
Ja täällä voit harjoitella: Klick 7-9 rakenteet, imperatiivi, Täydennä imperatiivit (helpompi) tai täällä http://h27.it.helsinki.fi/spraknat/ovningar/verbit/imperatiivi1.php (vaikeampi)

5. Katso sanalistaasi ja kirjoita sinne ne sanat, jotka jo osaat. Etsi lisää sanoja luokan sanakirjoista tai esim. http://ilmainensanakirja.fi/ ja ruumiinosat löytyvät täältä: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_kroppsdelar

6. Tee oma jumppaohjelma! Kirjoita ja piirrä kuvat, jos vain ehdit!

7. Ensi viikon torstaina sitten ruotsin tunnilla jumpataan! Ihan luokassa vain, mutta kannattaa olla mukavat vaatteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti